الجمبري بالبسلة و الكاري
المقادير:
½ كيلو جمبري متوسّط الحجم ومغسول ومصفّى
3 ثمرات طماطم مقطّعة قطع صغيرة الحجم
بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة الحجم
½ كيلو بسلة مسلوقة ومصفّاة
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
ثمرة فلفل أخضر مفروم
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
5 فصوص ثوم مفرومين
2 ملعقة كبيرة كاري
ملعقة كبيرة كمون
ملح وفلفل
الطريقة:
1- لتجهيز تتبيلة الجمبري، اخلطي نصف كمية الثوم مع الفلفل الأخضر والكمون والملح وعصير الليمون، وتبّلي الجمبري في الخلطة دي لمدة ربع ساعة.
2- شوّحي البصل في الزيت على النار لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي عليه الكاري والثوم، وقلّبيهم كلهم مع بعض لمدة 5 دقائق.
3- بعد كده ضيفي عليهم البسلة والطماطم والملح والفلفل، وسيبيهم على النار لمدة 5 دقائق علشان الطماطم تتسبّك، وبعد كده ضيفي الجمبري وقلبيهم كلهم مع بعض كويس.
4- سيبي الجمبري على النار لمدة 10 دقائق علشان يستوي، وبعد كده حطّيه في طبق التقديم وزيّني الطبق بأوراق الكزبرة الخضراء، وبألف هنا وشفا.
½ كيلو جمبري متوسّط الحجم ومغسول ومصفّى
3 ثمرات طماطم مقطّعة قطع صغيرة الحجم
بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة الحجم
½ كيلو بسلة مسلوقة ومصفّاة
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
ثمرة فلفل أخضر مفروم
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
5 فصوص ثوم مفرومين
2 ملعقة كبيرة كاري
ملعقة كبيرة كمون
ملح وفلفل
الطريقة:
1- لتجهيز تتبيلة الجمبري، اخلطي نصف كمية الثوم مع الفلفل الأخضر والكمون والملح وعصير الليمون، وتبّلي الجمبري في الخلطة دي لمدة ربع ساعة.
2- شوّحي البصل في الزيت على النار لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي عليه الكاري والثوم، وقلّبيهم كلهم مع بعض لمدة 5 دقائق.
3- بعد كده ضيفي عليهم البسلة والطماطم والملح والفلفل، وسيبيهم على النار لمدة 5 دقائق علشان الطماطم تتسبّك، وبعد كده ضيفي الجمبري وقلبيهم كلهم مع بعض كويس.
4- سيبي الجمبري على النار لمدة 10 دقائق علشان يستوي، وبعد كده حطّيه في طبق التقديم وزيّني الطبق بأوراق الكزبرة الخضراء، وبألف هنا وشفا.

هل اعجبك الموضوع ؟
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق