الجمبري بالبسلة و الكاري

 الجمبري بالبسلة و الكاري



المقادير:
 
½ كيلو جمبري متوسّط الحجم ومغسول ومصفّى
3 ثمرات طماطم مقطّعة قطع صغيرة الحجم
بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة الحجم
  ½ كيلو بسلة مسلوقة ومصفّاة
  2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
  ثمرة فلفل أخضر مفروم
  2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
  5 فصوص ثوم مفرومين
  2 ملعقة كبيرة كاري
  ملعقة كبيرة كمون
  ملح وفلفل  
 

الطريقة:


1- لتجهيز تتبيلة الجمبري، اخلطي نصف كمية الثوم مع الفلفل الأخضر والكمون والملح وعصير الليمون، وتبّلي الجمبري في الخلطة دي لمدة ربع ساعة. 


2- شوّحي البصل في الزيت على النار لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي عليه الكاري والثوم، وقلّبيهم كلهم مع بعض لمدة 5 دقائق.


3- بعد كده ضيفي عليهم البسلة والطماطم والملح والفلفل، وسيبيهم على النار لمدة 5 دقائق علشان الطماطم تتسبّك، وبعد كده ضيفي الجمبري وقلبيهم كلهم مع بعض كويس.

 

4- سيبي الجمبري على النار لمدة 10 دقائق علشان يستوي، وبعد كده حطّيه في طبق التقديم وزيّني الطبق بأوراق الكزبرة الخضراء، وبألف هنا وشفا.

?كوني انثي  - الجمبري بالبسلة و الكاري ملوش حل بجد
هل اعجبك الموضوع ؟

شارك معنا بتعليق حول الموضوع

ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة المتميز للمعلوميات ©2012-2013 | ، نقل بدون تصريح ممنوع . Privacy-Policy | أنضم إلى فريق التدوين